Behandelingen, coaching en trainingen worden gegeven vanuit een natuurlijk en krachtgericht perspectief. De mens wordt als geheel gezien en daar wordt de behandeling, coaching en/of training op aan gepast. Geen opgeknipte hokjes maar kijken wat er onderliggend speelt en de klachten veroorzaakt. De aanpak is mensgericht, met de visie dat lichaam en geest gemaakt zijn om te herstellen. Een ontregelt stress-systeem en daarmee een ontregeld afweersysteem is vaak onderliggend aan klachten/ symptomen. Ik werk zoveel mogelijk buiten in de natuur. Daar waar ons stress-systeem van nature tot rust komt en ons afweersysteem een positieve boost krijgt.

Behandelmethoden

Letterlijk in beweging zijn en de symboliek van de natuur, brengt rust, een gevoel van vrijheid & beweging in het proces. Ik maak gebruik van verschillende technieken om het proces naar herstel te ondersteunen.

Coachingmethoden

Binnen De NatuurPraktijk Breda kan een traject voor natuurcoaching worden ingezet of een individueel coachingstraject op maat wanneer een werkgever betrokken wordt. Bij natuurcoaching wordt er binnen 5 sessies van 1,5u gewerkt aan het scherp krijgen van de vraagstelling, belemmerende factoren, aanwezige kwaliteiten en vaardigheden en mogelijkheden. Er wordt een plan van aanpak gemaakt.

Single Session Therapy (SST) coaching betreft een eenmalige sessie van 1,5 tot 2u waarin tot de kern van het probleem wordt gekomen en opties voor eventuele oplossingen worden geformuleerd. Deze vorm is geschikt voor mensen die zelfstandig zijn, over het algemeen goed functioneren maar (net zoals een ieder ander) tegen een probleem aanlopen waarbij ondersteuning gewenst is. Bij SST is een goede verbereiding het halve werk. Hoe dat te doen? Klik hier. Meer weten over het verschil tussen behandeling en coaching? Klik hier.

Voor bedrijven

Voor zorgprofessionals en bedrijven kunnen trainingen op maat verzorgd worden. Thema’s kunnen zijn: een betere mentale gezondheid thuis en op de werkvloer, zelfzorg, vitaliteit, ontdekken van waarden en passie en daar naar leren handelen, leren meer buiten te werken, holistisch mensgericht leren kijken. In principe worden trainingen gecombineerd met het buiten werken en ervaren.

Tevens geef ik supervisie voor (beginnend) professionals of GZ psychologen in opleiding.

Groepstrainingen

Hoewel het soms spannend kan zijn om aan een groep deel te nemen, leren we zo wel het beste. We zijn sociale wezens en deelnemen aan een groep lijkt op het echte leven. In groepen is er ruimte voor (h)erkenning en aanleren van vaardigheden. Ter plekke zijn er voldoende mensen om mee te oefenen. Daar waar de ene groepstraining meer gericht is op interactie, zijn andere juist meer individuen in een groep. Er worden verschillende groepstrainingen gegeven. Zoals:

  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) groep: wanneer er sprake is van terugkomende klachten zoals depressieve gevoelens, angst en paniekklachten of chronische pijn. Je kunt er niet omheen. Wanneer je dus al langer worstelt met emoties, gedachten en klachten. In deze training onderzoek je hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je ze kunt accepteren. Bijvoorbeeld door ruimte te maken voor vervelende ervaringen, door afstand te nemen van je gedachten, in contact te komen met wat je écht voelt en stil te staan bij wat je écht belangrijk vindt. Én daar ook naar te gaan handelen, ondanks die vervelende klachten. Leven naar je echte zelf. Dat klinkt serieus, toch is ACT ook een methode met humor. Er komt een groep online en een groep die deels binnen/ deels buiten werkt. Interesse? Stuur me een mail🌿
  • De ‘Oei ik bloei!’- groep. Een groep voor ouders met jonge kinderen. Mensen in de tropenjaren. De naam is uiteraard een knipoog naar de ‘Oei ik groei’ hype waarin we als ouders proberen te snappen waar het wispelturige gedrag van onze kinderen vandaan komt. Deze groep is bedoeld om je in contact te brengen met andere ouders, het taboe te doorbreken en te mogen praten over de moeilijkheden in het ouderschap. Dat het echt niet altijd leuk is (ondanks hoe dankbaar je voor je kinderen bent en ontzettend veel van ze houdt). Hoe je voor jezelf kunt blijven zorgen, in contact kunt blijven met wie je bent (of weer kunt komen) en ruimte kan maken voor jouw behoeften en natuurlijk komen herkenbare thema’s terug. We werken aan ontspanning, ervaren van grenzen, omgaan met emoties en frustraties en er mag ook ruimte zijn voor humor en ventileren. Je mag met je partner komen of alleen. Herkenbaar? Mail me☀️
Zoals je ziet, ben ik ervaringsdeskundige als ouder met jonge kinderen. Tijdens de groep, nemen we tijd voor onszelf en zijn er geen kinderen bij.
Categorieën: Specialismen