Effectieve Burn-out Preventie voor Bedrijven

Binnen het zakelijke domein vormen zieke medewerkers niet alleen een aanzienlijke kostenpost, maar creëren zij tevens een stressvolle situatie voor hun collega’s. Het overdragen van werk aan anderen resulteert vaak in extra druk, wat op zijn beurt het risico op overbelasting verhoogt. Hierdoor kan snel een vicieuze cirkel ontstaan waarin de veerkracht van de organisatie afneemt. Naast financiële gevolgen leidt dit tot een onaangename en onveilige werkomgeving, waar medewerkers tot het uiterste worden gedreven.

Burn-out herstel is een langdurig proces, waarbij het zenuwstelsel dusdanig ontregeld raakt dat medewerkers vaak geruime tijd afwezig zijn. In onze moderne maatschappij ervaren we voortdurende stress, met talloze prikkels zoals sociale media die ons brein bezig houden en het gevoel van voortdurende activiteit aanmoedigen. We brengen meer tijd zittend door dan gezond is, ons dieet bevat vaak te veel bewerkte voedingsmiddelen en snelle koolhydraten die ons lichaam niet goed kan verwerken. De combinatie van carrière willen maken, gezondheidsproblemen, een gezin en relaties, vraagt veel van ons. Het is een uitdaging om de balans tussen inspanning en ontspanning te bewaren. Gedurende ons leven ontwikkelen we verschillende strategieën om met emoties, gedachten en problemen om te gaan. Hoewel deze vaak tijdelijke oplossingen bieden, zijn ze op de lange termijn niet duurzaam. Al deze factoren dragen bij aan stress, en hoewel een overvolle werkagenda vaak als directe oorzaak wordt gezien van burn-out klachten, zijn er diverse andere factoren in het spel.

Gezien de vele variabelen die leiden tot stressgerelateerde klachten, bestaan er meerdere benaderingen om de verloren gezondheid te herstellen. Wil je meer inzicht in onze benadering van gezondheid? Klik hier.

Bij De NatuurPraktijk richten we ons op deze diverse aspecten van gezondheid en de mogelijkheden tot herstel. Het gebruik van natuurlijke omgevingen is van onschatbare waarde, omdat wijzelf in de kern ook deel uitmaken van de natuur. Ons brein en ons lichaam zijn natuurlijke entiteiten, en in een natuurlijke omgeving kunnen we het beste ontspannen. Bovendien biedt de natuur een schat aan metaforen en symbolen, die effectief werken bij een kritisch en cognitief sterk brein. Ze bieden een manier om uit het denken te stappen en de essentie te ervaren.

Ben je nieuwsgierig geworden? Verken onze mogelijkheden en neem contact op via info@denatuurpraktijk.nl.

Wil je meer weten en op zoek naar wat meer informatie. Zie hoe wij onder andere te werk gaan via deze link.


Burn-out Preventie Traject voor Bedrijven

Doel: Voorkomen van uitval van medewerkers door stressklachten, bevorderen van een gezondere werk-privébalans en versterken van de mentale gezondheid.

Beschrijving:

Dit op maat gemaakte burn-out preventie traject is ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij het omgaan met stress en het bevorderen van hun algehele welzijn. Het traject biedt bewustwording van de factoren die van invloed zijn op fysieke en mentale gezondheid, de aanpak van stressgerelateerde patronen, en het aanleren van effectieve copingstrategieën voor emoties, gedachten en gedrag. Daarnaast moedigt het traject medewerkers aan om te handelen volgens hun onderliggende waarden en biedt het verschillende methoden om het stresssysteem te kalmeren.

Trajectonderdelen:

1. Kennismaking, Intake en Advies:

 • Duur: 1 uur voorbereiding, 1 uur intake, 1 uur verwerken vragenlijsten, plan en advies opstellen, offerte maken voor werkgever, 1 uur adviesgesprek.
 • Kosten: 600 euro excl. btw.
 • Voorafgaand aan de intake worden door de medewerker vragenlijsten ingevuld met betrekking tot onderliggende patronen, leefstijl en aanvullende vragenlijsten op basis van de aanmelding van de werknemer of werkgever. Na de intake wordt ingeschat of coaching voldoende is of er ook een aantal behandelsessies moeten worden ingepland en welke aanvullende disciplines ingezet kunnen worden. Denk aan:
  • Ademtherapeut
  • Orthomoleculair arts
  • Runningtherapeut of andere bewegingstherapeut
  • Floaten
  • Masseur
  • Systemisch opstellen
 • Na de intake wordt een adviesgesprek gepland.

2. Coachingssessies:

 • Duur: 3 sessies van elk 2 uur, individueel of in groepen als basis van het traject.
 • Kosten: op basis van offerte.
 • De coachingssessies vinden plaats in de natuur en richten zich op het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om stress te verminderen en mentale veerkracht te vergroten.
 • Uitgevoerd door professionals met kennis en kunde over burn- out klachten. BIG geregistreerd.

4. Thuisopdrachten:

 • Duur: Ongoing, ondersteund door een module gebaseerd op wetenschappelijke en praktijkgerichte inzichten
 • Kosten: Inbegrepen in het traject
 • Thuisopdrachten helpen bij de toepassing van wat tijdens de coachingssessies is geleerd.

Optionele Aanvullingen (Kosten variëren):

 • Ademtherapeut
 • Orthomoleculair arts
 • Runningtherapeut of andere bewegingstherapeut
 • Floaten
 • Masseur
 • Systemisch opstellen

Opmerking: De kosten van het traject kunnen variëren op basis van aanvullende opties en individuele behoeften. Na de intake wordt een offerte opgesteld op maat van de medewerker.

Dit burn-out preventie traject is ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij het bevorderen van hun welzijn, het verminderen van stress, en het versterken van hun mentale veerkracht, waardoor ze effectiever kunnen blijven bijdragen aan het succes van uw bedrijf.

TeamBoost: Mentale Gezondheid en Teamverbinding voor Bedrijven

Doelstelling:
Ons TeamBoost-programma is gericht op het versterken van de mentale gezondheid van uw medewerkers, het bevorderen van onderlinge verbindingen in het team en het vergroten van kennis over gezondheid en stressmanagement.

Dienstomschrijving:

Ons TeamBoost-programma is ontworpen om bewustzijn te creëren over de diverse aspecten van fysieke en mentale gezondheid. We combineren theoretische kennis met ervaringsgerichte oefeningen in de natuur, waardoor deelnemers de theorie in de praktijk kunnen ervaren. Bovendien bieden we praktische tools die zowel thuis als op het werk kunnen worden toegepast. We benaderen dit programma met een speelse insteek, waarbij humor, spelen en de natuur als hulpmiddelen worden ingezet.

Aanpak:

In nauw overleg met leidinggevenden analyseren we de specifieke behoeften en uitdagingen van het team. We richten ons op het identificeren van risicofactoren binnen het team en bepalen waar de nadruk moet liggen om de algehele gezondheid en copingvaardigheden te verbeteren. Op basis van deze analyse stellen we een advies en een offerte op voor een één- of tweedaagse training.

Onze trainingen vinden plaats in een natuurlijke, bosrijke omgeving om een optimale leeromgeving te creëren. Het programma richt zich op het multifactorieel verbeteren van gezondheid, waarbij beweging, voeding, ontspanning, sociale contacten, bioritme en zingeving centraal staan. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het leren omgaan met emoties en stressmanagement.

We maken gebruik van verschillende disciplines en werkvormen om een breed scala aan leermethoden aan te bieden.

Investering:
Op basis van specifieke aanvragen.

Ons TeamBoost-programma biedt waardevolle inzichten en praktische tools om de mentale gezondheid van uw team te versterken en onderlinge verbindingen te bevorderen. Neem contact met ons op voor meer informatie en om uw behoeften te bespreken via info@denatuurpraktijk.nl of bel 085-0608076.


Terug naar de kern voor een betere gezondheid

Stimuleer Mentale Gezondheid en Prestaties in de Natuur voor Bedrijven

Doelstelling:
Ons programma is ontworpen om bedrijven aan te moedigen hun medewerkers meer tijd in de natuur of buiten door te brengen, met als resultaat een verbetering van de mentale gezondheid en prestaties op de werkplek.

Dienstomschrijving:

Wij bieden inspirerende consultaties die uw medewerkers de voordelen van buiten zijn laten ervaren, wat kan leiden tot een verhoogd welzijn en verbeterde prestaties op het werk.

1. Inspiratieconsultatie:

 • Duur: 1,5 uur
 • Kosten: 180 euro (exclusief BTW)
 • Frequentie: Eenmalig
 • BTW: Ja

Deze eenmalige inspiratieconsultatie brengt uw medewerkers in contact met de natuur en biedt inzichten in de voordelen voor hun mentale gezondheid en prestaties op het werk.

2. Inspiratieconsultatie met Intervisiemoment:

 • Duur: 1,5 uur + 1 uur intervisie
 • Kosten: 280 euro (exclusief BTW)
 • Frequentie: Tweemaal – het tweede gesprek vindt plaats binnen een half jaar na de inspiratieconsultatie.
 • BTW: Ja

Dit programma omvat de inspiratieconsultatie en voegt een intervisiemoment toe waarin medewerkers ervaringen kunnen delen en de voordelen van buiten zijn kunnen versterken. Het tweede gesprek is bedoeld om de voortgang te evalueren en de positieve effecten te benadrukken.

Onze consultaties zijn bedoeld om uw medewerkers te inspireren om vaker in de natuur te zijn, wat kan leiden tot een betere mentale gezondheid en verhoogde prestaties. Neem contact op voor meer informatie en om deel te nemen aan ons programma.


De natuur heeft een positief effect op ons stress-systeem