Voed jezelf naar een betere gezondheid!

Samenwerking tussen De NatuurPraktijk en The Nourishing State.

Team van diëtisten van The Nourishing State

Binnen De NatuurPraktijk wordt er holistisch gewerkt. Dat houdt in dat er integraal gekeken wordt naar klachten, als ook de oplossing ervan. In geval van stressklachten, passend bij burn- out gerelateerde klachten en/ of trauma, maar ook angst- en paniekklachten of depressieve klachten, zijn er meerdere ingangen om verbetering te krijgen. Bij al deze klachten kun je spreken van een ontregeld stress-systeem. Je lichaam en brein staat teveel ‘aan’ of ‘uit’. Het is moeilijk om de rust en balans te hervinden. Een ontregeld stress-systeem kun je weer in balans krijgen door de onderliggende oorzaken aan te pakken. Bijvoorbeeld middels behandeling van trauma of verandering van ingesleten patronen die teveel vragen van je hoofd en lijf of door nieuwe manieren aanleren om met gevoelens of piekergedachten om te gaan.
 
Tevens kun je het stress-systeem ondersteunen met voeding. Immers een gestrest hoofd en lijf, heeft vaak tekorten opgedaan, wat ook weer stress oplevert. Hoe je het lijf voedt, beïnvloedt ook je herstel. Speciaal voor cliënten van De NatuurPraktijk is er een samenwerking opgezet met voeding- en leefstijlpraktijk The Nourishing State. Uit een pilot met cliënten van de wachtlijst komt naar voren dat het werken met de Health Check al positieve resultaten kan geven binnen 2 weken.

The Nourishing state is een online voeding- en leefstijlpraktijk, waarbij op een holistische manier naar gezondheid gekeken wordt. TNS richt zich op pure, echte voeding voor optimale gezondheid: fysiek én mentaal. Bij TNS staat de cliënt centraal en werken we met persoonlijke, haalbare stappen naar een blijvende leefstijlverandering.

Vanuit The Nourishing State wordt de Health Check aan geboden. Hiermee brengen we je gezondheid in kaart: welke vitamines- en mineralentekorten spelen er, hoe ziet je voedingspatroon eruit en welke andere leefstijlfactoren hebben effect op hoe je in je vel zit. Gedurende 2 weken gaan aan we aan de slag met kleine, concrete acties voor meer energie en balans. Zo werken we aan een goede basis, zowel mentaal als lichamelijk.

Zo ziet de Health Check eruit:

Stap 1. Invullen van een vragenlijst
Dan hebben we een beeld van je situatie en eventuele klachten waar je mee loopt. Aan de hand daarvan bepalen we welke bloedonderzoeken voor jou belangrijk zijn om bij de huisarts te laten testen.

Stap 2. Bloedonderzoek via de huisarts
Maak een afspraak met je huisarts voor het bloedonderzoek dat in jouw geval nodig is.

Stap 3. Intake consult (60 min) via online videobellen
Tijdens dit consult bespreken we je bloedresultaten, doorlopen we je voeding & leefstijl en ontvang je concrete adviezen om mee aan de slag te gaan. 

Stap 4. Persoonlijke strategie
Samenvatting van jouw gezondheid en huidige leefstijl, advies adhv bloedonderzoek en bevindingen uit intake consult, persoonlijk suppletieadvies en voeding- en leefstijladviezen.

Stap 5. Vervolgconsult (30 min) via online videobellen
Tijdens het vervolgconsult evalueren we hoe de eerste aanpassingen zijn gegaan en met welke volgende punten je aan de slag kan.

De kosten voor de Health Check zijn €228 en vallen binnen de 3 uur vergoeding diëtetiek. Afhankelijk van je verzekering bedraagt de vergoeding gemiddeld 70-100%. Dit kan je van te voren bij je verzekering checken met onze AGB praktijkcode: 24004633. De factuur voor de begeleiding betaal je aan ons en kan je naderhand indienen bij je zorgverzekeraar.

Meer weten? Check: Health Check | De NatuurPraktijk (thenourishingstate.com) om je meteen aan te melden.