Tarieven en vergoedingen

Behandelingen kunnen particulier of via verwijzing plaatsvinden. Ik werk contractvrij – dit betekent dat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. Met een restitutiepolis krijg je de gehele behandeling vergoed. Check dit altijd bij je zorgverzekeraar.

Verzekerde zorg

Vanaf 2022 wordt het Zorgprestatiemodel ingevoerd en wordt er gedeclareerd per consult. Aangezien De NatuurPraktijk Breda contractvrij werkt, betekent dit dat u deze factuur zelf dient te betalen. U kunt deze nadien indienen bij de zorgverzekeraar.

De prijzen van de verschillende consulttypes zijn vastgesteld door de NZa.

De meest voorkomende consulttypes bij De NatuurPraktijk Breda zijn in de tabel hieronder weergegeven. De duur van een consult bepaalt het tarief.

ConsultDuurTariefBTW
Diagnostiek (intake)45 min€142,31Geen
Diagnostiek (intake)60 min€163,37Geen
Behandeling45 min€120,99Geen  
Behandeling60 min€143,71Geen
* De genoemde tarieven in 2022 zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Tarieven 2023

De consulten die plaatsvinden in 2023, gelden onderstaande tarieven. De meest voorkomende consulttypes bij De NatuurPraktijk Breda zijn in de tabel hieronder weergegeven. De duur van een consult bepaalt het tarief.

ConsultDuurCodeMaximum tarief
Intake (diagnostiek)45 minutenCO0432€151,07
Intake (diagnostiek)60 minutenCO0562€173,40
Behandeling45 minutenCO0497€128,40
Behandeling60 minutenCO0627€152,50
* De genoemde tarieven in 2023 zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Na de aanmelding kan er een telefonische kennismaking in gepland worden. Deze duurt maximaal een kwartier. Voor gesprekken langer dan een kwartier kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Telefoonconsult t.b.v. behandeling15 min€25Geen
eHealth consult15 min€25Geen
* De genoemde tarieven wanneer er sprake is van telefonische consulten en eHealth consulten.

Groepsbehandelingen:

Let op, bij groepsbehandelingen waarbij u deelneemt via verwijzing van de huisarts, gelden andere tarieven. Gekeken wordt dan naar de duur van de training en hoeveel mensen er deelnemen. De uurtarieven worden dan gedeeld door het aantal deelnemers dat aansluit. Per uur is er dan dus sprake van een lager uurtarief.

Noodzakelijke gegevens om te kunnen declareren:

Om de behandeling vergoed te kunnen krijgen, zijn de verzekeringsgegevens, een verwijsbrief van de huisarts (voor behandeling in de Basis GGZ) en een geldig legitimatiebewijs nodig. De verwijsbrief dient een datum te hebben van voor de eerste afspraak, maar niet ouder te zijn dan 3 maanden. Behandeling wordt alleen vergoed wanneer er sprake is van een vast te stellen diagnose, de zogeheten DSM-5 classificatie. Bij enkele DSM-5 classificaties wordt de behandeling niet vergoed zoals relatieproblemen, burn-out klachten, aanpassingsstoornis. Kijk hiervoor goed in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Hoeveel wordt er vergoed?

Psychologische zorg wordt vergoed vanuit het basispakket en is dus niet afhankelijk van eventuele aanvullende pakketten. Voor iedereen geldt daarom dat het eigen risico wordt aangesproken bij de vergoeding van de behandeling. Check de voorwaarden van uw polis.

De NatuurPraktijk Breda werkt contractvrij. Er zijn dus geen contracten met zorgverzekeraars. Via een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed. Via een naturapolis krijgt u 60- 75% vergoed. Besef echter wel dat de verzekeraar dat percentage zal baseren op het marktconforme tarief; dat is gelijk aan het gemiddeld gecontracteerde tarief van de betreffende verzekeraar. Dit bedrag kan anders zijn dan de gestelde NZa tarieven. Let op, in 2023 veranderen veel verzekeraars de inhoud van de restitutiepolis. Kijk goed na hoeveel u vergoed krijgt.

Naast uw eigen risico is er mogelijk ook een eigen bijdrage. Check de polisvoorwaarden, zo weet u waar u aan toe bent. We factureren direct aan u. U dient de kosten eerst zelf te betalen en daarna kunt u de factuur bij de zorgverzekeraar indienen.  

Contractvrij werken

Voor meer informatie over wat maakt dat De NatuurPraktijk Breda contractvrij werkt, klik hier.

Zorroo

De NatuurPraktijk Breda heeft een samenwerking met Zorroo. Indien uw huisarts is aangesloten bij Zorroo, declareert de praktijk bij Zorroo en hoeft u geen eigen bijdrage/ eigen risico te betalen. De verwijzing wordt uitgewisseld tussen de huisarts en de praktijk.

Particuliere zorg & coaching

Wanneer u geen inmenging wilt van de zorgverzekering en/of niet in aanmerking komt voor vergoeding via de zorgverzekeraar (bijv. vanwege de problematiek waar u last van heeft zoals relatieproblemen) of om andere redenen, kunt u particulier in behandeling komen. Dit betekent dat u zelf betaalt voor de behandeling. U heeft in dit geval geen verwijzing van de huisarts nodig en het gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Tarieven particuliere zorg:

Type sessieDuurTarievenBTW
Behandeling45 min€110Geen
Behandeling60 min€135Geen
Telefoonconsult t.b.v. behandeling15 min€25Geen
eHealth consult15 min€25Geen

*De tarieven zijn gebaseerd op de directe tijd die besteed is aan contact via (beeld)bellen, e-mail of face-to-face. De kosten voor indirecte tijd zijn inbegrepen bij dit consulttarief. Indirecte tijd is o.a. geïnvesteerde tijd in verslaglegging, rapportage, voorbereiden van het gesprek, administratieve handelingen, etc.

Coaching

U kunt tevens coaching aanvragen. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig. U betaalt zelf uw factuur. Of wanneer het werkproblemen betreft, wordt deze mogelijk ook door uw werkgever vergoed.

Er zijn verschillende opties:

  • Natuurcoaching: 5 sessies van 1,5uur.
  • Single session Nature Coaching/eenmalige coaching: 1 sessie van 1,5 – 2u
  • Coaching gericht op re-integratie, vergoed via de werkgever. Aantal sessies en tarief in overleg met de werkgever.
SoortDuurTarievenBTW
Natuurcoaching 5x 1,5u€1000Excl. 21%
Single Session Nature Coaching1,5- 2u€275Excl. 21%
Coaching via de werkgeverIn overlegIn overlegExcl. 21%
*Bij coaching is er geen verwijzing nodig. In overleg met uw werkgever zijn er vaak mogelijkheden. Natuurcoaching kunt u in delen betalen.

Supervisie behandeling

Loop je vast als zorgprofessional en/of merk je dat extra ondersteuning op je ontwikkeling gewenst is? Of ben je in opleiding tot GZ-psycholoog? Ben jij, of zijn jullie zoekende hoe behandeling vorm te geven op gebied van stress-regulatie, trauma & hechting, holistisch kijken, systemisch werken en/of wil je ook de natuur meer betrekken bij je werkwijze?

Met mijn achtergrond en ervaring ondersteun ik je graag in het proces om meer in jouw kracht te komen staan. Mijn expertise ligt op het gebied van behandeling. Individueel of in groepsverband geef ik supervisie.

SoortDuurTariefBTW
Supervisie individueel45 min direct, 15 min indirect€120Geen
Supervisie Groep (*max. 4 pers)  60 min direct, 30 min indirect€90 per persoonGeen
Kort Online individueel consult (supervisie)45 min€120Geen
Kort Online groepsconsult (supervisie)    45 min€75 per persoonGeen
*Groepssupervisie wordt per 1,5u gegeven waarbij 30 min. indirecte tijd als voorbereiding

Workshops & trainingen

Geïnteresseerd geraakt in de manier van werken? Lijkt het je interessant om zelf ook buiten te werken, lichaam en geest meer te verbinden en/of oog te hebben voor leefstijl? Neem dan contact op, we bekijken dan wat de vraag is en op maat stel ik een programma en offerte op.

Annuleringsbeleid

Kosten bij geen of te late afmelding

Afspraken kunt u makkelijk via het cliëntenportaal zelf verzetten of annuleren. Als u echter niet of niet op tijd afmeldt (uiterlijk 24 uur vóór de afspraak, het weekend niet mee gerekend) wordt er, ongeacht de reden, €75 per sessie van 45 minuten in rekening gebracht, omdat op zo’n korte termijn geen andere afspraken meer ingepland kunnen worden op de voor u gereserveerde tijd. De verzekeraar en/of werkgever vergoedt deze kosten niet. Via mail of telefonisch kan een wijziging doorgegeven worden.

Wanneer u drie keer achtereenvolgend niet bent verschenen op uw afspraak, worden overige afspraken uit de agenda gehaald.


Aanmelden?

Dat kan gemakkelijk via onderstaand formulier

Later aanmelden?

U kunt zich ook direct aanmelden via onderstaande link. U kunt zich registreren en krijgt vervolgens het volledige aanmeldformulier toegestuurd. Vul deze binnen 14 dagen in. Wanneer deze binnen is gekomen, krijgt u via de mail een bevestiging. Vervolgens krijgt u inloggegevens waarna u zelf u afspraken in kunt plannen.