Binnen De NatuurPraktijk wordt de ACT your Nature groep gegeven. Middels groepstraining met elkaar en door oefeningen in de natuur. Het leven, hoe graag we ook willen, is niet te sturen, dat is een feit. Wel kun je leren om te gaan met wat het leven met zich meebrengt. Waarbij je leert varen op je kompas. De groep baseert zich op de principes van ACT en lichaamsgericht werken.

Waar staat ACT your Nature voor?

ACT staat onder andere voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT richt zich op het aanleren van vaardigheden waardoor je leert omgaan met gedachten en gevoelens. Daarmee bedoelen we niet dat je deze makkelijker uit de weg kunt gaan, maar juist dat je het leert aangaan. Met hulp van ACT werk je aan milder worden voor jezelf waardoor je minder ‘lijden’ veroorzaakt. Ondanks alle mitsen en maren in je hoofd, ga je ontdekken wat je belangrijk vindt in je leven en daar naar handelen. ACT is inmiddels evidence based. Dat wil zeggen dat onderzoek heeft uitgewezen dat het goed werkt bij mensen met terugkerende en/of chronische klachten. ACT gaat dus ook over handelen, doen en niet alleen denken. De C; staat tevens voor coherent, congruent handelen, vanuit contact met je zelf en in connectie met jezelf en de ander (en de natuur). Klinkt ingewikkelder dat het is. We vertellen je er graag meer over. De ‘T’ staat overigens voor trainen. Want tja heb jij in 1x leren fietsen?

Your: staat voor jouw unieke zelf, hetgeen wat jou jij maakt. Degene die weet wat belangrijk is en de processen kan (gaan) zien en keuzes kan (gaan) maken.

Nature: de natuurlijke flow, jouw natuurlijke kern leren gaan volgen, terug naar jouw unieke kern. In de training gebruiken we de natuur als raadgever en ondersteuner in het proces

.

Over de therapeuten

Esther Schreurs, Orthopedagoog Generalist (klik hier voor info over Esther) betrokken bij de online wekelijkse training.

Chanine Mureau, GZ psycholoog (klik hier voor info over Chanine). Betrokken bij de online face to face en outdoor training.

Esther en Chanine go way back. Inmiddels zijn we goed bekend met ons ‘verstand’ en weten we ook het een en ander hoe het ‘verstand’ van de ander werkt. Op persoonlijk en professioneel vlak hebben we de vruchten geplukt van ACT en een gezamenlijke passie gevonden. Ondanks al onze imperfectheden en onzekerheden, willen we je meenemen in de wereld van ACT en lichaamsgericht werken. We geven deze groep online, gecombineerd met oefeningen voor thuis en in de buitenlucht (uiteraard).

Voor een kort introductiefilmpje: klik hier

Het Programma

Binnen ACT leer je om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Het programma is onderverdeeld in drie thema’s: Hoofd, Lijf en Hart.

Denken

We onderzoeken wat je brein allemaal aan gedachten produceert, en hoe je daar wat meer afstand van kunt nemen. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe jouw hoofd in het dagelijks leven vermijdt en controleert.

Voelen

Het thema voelen gaat over het bewust voelen en ervaren van wat er op dit moment allemaal speelt in jouw leven. Je leert daarin stap voor stap om contact te maken met je lijf, en met de wereld om je heen. Contact maken met je hart is belangrijk om te ontdekken wat jij diep van binnen zou willen en hoe je jezelf daarin kunt ondersteunen.

Handelen

Met nadenken en voelen alleen, kom je niet ver. Handelen en actie ondernemen, stappen zetten richting wat jij belangrijk vindt, is een belangrijk onderdeel. Hoe hiermee om te gaan en wat hierbij komt kijken, is onderdeel van de training.

Praktisch  

We hebben 2 soorten trainingen, online met 1 sessie outdoors of een gehele training outdoors.

Hoe en hoe vaak

5 x een online meeting van 1,5 tot 2 uur met 1x een outdoor meeting óf

4x outdoors een meeting van 2 tot 2,5u

In de sessies werken we aan de verschillende thema’s en gaan we aan de slag. De sessies vinden plaats in een groep, maar je zit er voor je zelf.

Iedere week krijg je een module om thuis mee aan de slag te gaan. Je kunt ook een werkboek aanvragen, hiervoor betaal je een meerprijs.

Data en tijden

 Op woensdagen/ donderdagen in de ochtend.

Interesse? Meld je aan.

De volgende outdoor training start 11 september en 19 september.

Voor wie?

Mensen die, ondanks alle gedachten en angsten, hun hart willen gaan volgen. Mensen die al enige tijd worstelen met psychische en/of lichamelijke klachten en willen leven in plaats van overleven.

De groep is niet geschikt voor mensen met psychotische klachten en of mensen midden in een ernstige depressieve periode of mensen met trauma bij wie herbelevingen nog veel op de voorgrond staan. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op. Info@denatuurpraktijk.nl of bel met 085-0608076

Investering

Je kunt op eigen kosten deelnemen, via je werkgever. De tools die je aangereikt krijgt, kun je ook in je werk gebruiken.

Een deel kun je terugkrijgen via je zorgverzekeraar. Hiervoor heb je een verwijzing nodig via de huisarts. Tevens kun je aangemeld worden via Zorroo. Wanneer je een verwijzing hebt, plannen we eerst een online of telefonische intake in. Check bij de zorgverzekeraar wat je vergoed krijgt, zodat je weet waar je aan toe bent.

De investering € 786,50 incl. BTW als je particulier wilt deelnemen.

Aanmelden kan via

*De groep gaat door bij minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers

** Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de groep worden de volledige kosten in rekening gebracht. Bij ziekte kun je deelnemen aan de volgende groep. Wanneer je start met de training wordt verwacht dat je de hele training afmaakt.