Esther en Chanine geven een ACT your Nature groep. Dit doen we onder andere online en met oefeningen in de natuur. Het leven, hoe graag we ook willen, is niet te sturen, dat is een feit. Wel kun je leren om te gaan met wat het leven met zich meebrengt. Waarbij je leert varen op je kompas. De groep baseert zich op de principes van ACT en lichaamsgericht werken.

Waar staat ACT your Nature voor?

ACT staat onder andere voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT richt zich op het aanleren van vaardigheden waardoor je leert omgaan met gedachten en gevoelens. Daarmee bedoelen we niet dat je deze makkelijker uit de weg kunt gaan, maar juist dat je het leert aangaan. Met hulp van ACT werk je aan milder worden voor jezelf waardoor je minder ‘lijden’ veroorzaakt. Ondanks alle mitsen en maren in je hoofd, ga je ontdekken wat je belangrijk vindt in je leven en daar naar handelen. ACT is inmiddels evidence based. Dat wil zeggen dat onderzoek heeft uitgewezen dat het goed werkt bij mensen met terugkerende en/of chronische klachten. ACT gaat dus ook over handelen, doen en niet alleen denken. De C; staat tevens voor coherent, congruent handelen, vanuit contact met je zelf en in connectie met jezelf en de ander (en de natuur). Klinkt ingewikkelder dat het is. We vertellen je er graag meer over. De ‘T’ staat overigens voor trainen. Want tja heb jij in 1x leren fietsen?

Your: staat voor jouw unieke zelf, hetgeen wat jou jij maakt. Degene die weet wat belangrijk is en de processen kan (gaan) zien en keuzes kan (gaan) maken.

Nature: de natuurlijke flow, jouw natuurlijke kern leren gaan volgen, terug naar jouw unieke kern. In de training gebruiken we de natuur als raadgever en ondersteuner in het proces

.

Over de therapeuten

Esther Schreurs, Orthopedagoog Generalist (klik hier voor info over Esther)

Chanine Mureau, GZ psycholoog (klik hier voor info over Chanine)

Esther en Chanine go way back. Inmiddels zijn we goed bekend met ons ‘verstand’ en weten we ook het een en ander hoe het ‘verstand’ van de ander werkt. Op persoonlijk en professioneel vlak hebben we de vruchten geplukt van ACT en een gezamenlijke passie gevonden. Ondanks al onze imperfectheden en onzekerheden, willen we je meenemen in de wereld van ACT en lichaamsgericht werken. We geven deze groep online, gecombineerd met oefeningen voor thuis en in de buitenlucht (uiteraard).

Voor een kort introductiefilmpje: klik hier

Het Programma

Binnen ACT leer je om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Het programma is onderverdeeld in drie thema’s: Hoofd, Lijf en Hart.

Hoofd

We onderzoeken wat je brein allemaal aan gedachten produceert, en hoe je daar wat meer afstand van kunt nemen. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe jouw hoofd in het dagelijks leven vermijdt en controleert.

Lijf

Het thema Lijf gaat over het bewust voelen en ervaren van wat er op dit moment allemaal speelt in jouw leven. Je leert daarin stap voor stap om contact te maken met je lijf, en met de wereld om je heen.

Hart

And last but not least: we gaan met het thema Hart onderzoeken wat jij diep van binnen zou willen doen met je leven, en hoe je meer kunt gaan handelen vanuit zelfcompassie. Je leert dus hoe je je hart kunt laten spreken.

Praktisch      

Hoe en hoe vaak

6 x een online meeting van 1,5 tot 2 uur

In de online meeting werken we aan de verschillende thema’s en gaan we aan de slag. De sessies vinden plaats in een groep maar je zit er voor je zelf.

We werken met opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Je mag gebruik maken van de ACT app waardoor je eindeloos veel inspiratie kunt opdoen en kunt oefenen met het leven naar jouw waarden.

Data en tijden

 Op woensdagen van 9.30u – 11u online*

Nieuwe training start op 24 mei! Meld je nog aan.

Voor wie?

Mensen die, ondanks alle gedachten en angsten, hun hart willen gaan volgen. Mensen die al enige tijd worstelen met psychische en/of lichamelijke klachten en willen leven in plaats van overleven.

De groep is niet geschikt voor mensen met psychotische klachten en of mensen midden in een ernstige depressieve periode. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op. Info@denatuurpraktijk.nl of bel met 085-0608076

Investering

Je kunt op eigen kosten deelnemen, via je werkgever. De tools die je aangereikt krijgt, kun je ook in je werk gebruiken.

Een deel kun je terugkrijgen via je zorgverzekeraar. Hiervoor heb je een verwijzing nodig via de huisarts. Tevens kun je aangemeld worden via Zorroo. Wanneer je een verwijzing hebt, plannen we eerst een online of telefonische intake in. Check bij de zorgverzekeraar wat je vergoed krijgt zodat je weet waar je aan toe bent.

De kosten zijn 500 euro als je particulier wilt deelnemen.

Aanmelden kan hier:

*De groep gaat door bij minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

** Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de groep worden de volledige kosten in rekening gebracht. Bij ziekte kun je deelnemen aan de volgende groep.