Ik ben Janneke de Jong – de Vries, niet sportief en wel altijd in beweging. Al ruim 20 jaar verdiep ik me, als oefentherapeut Mensendieck en fysiotherapeut, in bewegen. Om mijn passie als therapeut te vinden heb ik de specialisaties oedeemfysiotherape en arbeidsfysiotherapie gevolgd. Daarna ben ik geleidelijk aan uit gekomen bij cursussen over lichaamsbewustzijn en natuurlijk bewegen. Met elke specialisatie of cursus kwam ik steeds weer terug bij het stukje bewegen. Niet bewegen als in sporten maar in dagelijkse beweging. Beweging die nodig hebben om gezond te worden en/of te blijven, zowel lijf als brein.

Afgelopen jaren heb ik zelf steeds weer de kracht van buiten ervaren. Toen ik na eigen ervaringen bij cliënten ook merkte dat een intake buiten veel fijner was dan binnen was de stap naar complete behandelingen buiten snel gemaakt.

Janneke werkt vanuit haar praktijk Basis in Beweging samen met De NatuurPraktijk Breda.

De NatuurPraktijk hanteert een holistische insteek. Dat houdt in dat er integraal gekeken wordt naar klachten, als ook de oplossing ervan. In geval van stressklachten, passend bij burn- out gerelateerde klachten en/ of trauma, maar ook angst- en paniekklachten of depressieve klachten, zijn er meerdere ingangen om verbetering te krijgen. Bij al deze klachten kun je spreken van een ontregeld stress-systeem. Je lichaam en brein staat teveel ‘aan’ of  ‘uit’. Een ontregeld stress-systeem kun je weer in balans krijgen door de onderliggende oorzaken aan te pakken. Bijvoorbeeld middels behandeling van trauma of verandering van ingesleten patronen die teveel vragen van je hoofd en lijf. Tevens kun je het stress-systeem ondersteunen met voeding. Immers een gestrest hoofd en lijf, heeft vaak tekorten opgedaan, wat ook weer stress oplevert. Maar ook beweging.

Beweging kan helpen om lichaam en geest weer te verbinden met elkaar. Om vanuit de ‘aan’ stand de energie beter te mobiliseren. Net als vanuit de ‘uit’ stand je langzaam weer in beweging kan komen. Beweging, adem, balans en letterlijk je lijf gebruiken kan regulerend werken. Oftewel, bewegen helpt. Een ander belangrijk aspect om te helpen reguleren is de natuur. Onze ‘oude’ vriend die van nature helpt om meer in ons lijf te komen en een positief effect heeft op stress. Vandaar dat ook veel behandelingen buiten in het bos gegeven worden.

Janneke en Chanine zijn het samen eens, door bewegen kun je hoofd en lijf weer meer in contact brengen met elkaar. Het is een essentieel onderdeel. Om die reden gaat Janneke starten met een reeks van 4x een buitensessie 1,5 u (mild) bewegen, met als doel meer connectie tussen hoofd en lijf. Wij zijn helemaal blij. Dit voelt kloppend! En we delen graag ons enthousiasme. Mensen die op de wachtlijst staan, willen we de kans geven om zich hierbij aan te sluiten. Locatie Breda Mastbos en kosten zijn 75 euro voor deze pilot. Deze worden particulier in rekening gebracht en kun je eventueel verhalen op je verzekering als fysiotherapiebehandeling.

Wil je meer info?

Mail: janneke@basisinbeweging.nl of kijk op de site: www.basisinbeweging.nl

Wil je jezelf aanmelden?

Mail: janneke@basisinbeweging.nl of stuur een mail naar info@denatuurpraktijk.nl