Mijn naam is Chanine Mureau, inmiddels 41 jaar oud en moeder van Roxy en Reyna. Twee meiden van ruim 2 en 5 jaar jong. Verloofd met Jasper en wonend in Breda.

In de afgelopen jaren heb ik binnen de Jeugdzorg als in de volwassenzorg gewerkt. Met allerlei problematiek en vooral met mensen die veel ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Ik heb gewerkt met mensen van lichte tot zeer complexe problematiek. Waaronder vroegkinderlijke chronische traumatisering. Naast het lichaamsgericht werken, vind ik het werken met ACT een levensstijl. Een manier van kijken naar het leven en alles wat erbij komt. In onze opvoeding en onderwijs zou deze manier veel meer aandacht mogen krijgen. Het geeft tools om te worden wie je bent en je niet zo te laten lijden leiden door gedachten.

‘Zijn wie je bent, dat is geluk’  aldus Erasmus.

Vanuit mijn gedachten en ideeën over hoe ik zou ‘moeten’ zijn en wat ik zou ‘moeten’ kunnen, ben ik in het verleden van mezelf afgeraakt. Vervelende gevoelens mochten er niet echt zijn. Want ik had toch alles wat ik (verstandelijk) wilde? En het leven ‘moet’ toch leuk zijn? Ik kan je vertellen, zo kun je behoorlijk klem komen te zitten. Natuurlijk is het leven niet altijd leuk. Dat is een feit. Het helpt niet mee om vanuit allerlei ‘moetjes’ er nog meer druk op te leggen. Het luchtiger leren kijken naar mijn verstand en leren doorvoelen van wat ik voel, heeft me dichter bij mijn hart gebracht. Dat wil niet zeggen dat ik het nu ‘perfect’ allemaal weet, nee joh. Integendeel! Het is een proces van vallen en opstaan. ACT geeft me een manier om met het leven om te gaan, te accepteren wat is, zonder met de pakken neer te gaan zitten. Nieuwsgierig? Esther en ik laten het je graag zelf ervaren.

Meld je hier aan.