Buitenpraktijk Bosleven, De NatuurPraktijk Breda en de Gemeente Breda slaan de handen ineen.

Beleven en ervaren van hoe natuurlijke processen kunnen bijdragen aan een betere mentale gezondheid & weerbaarheid.

Wat we gaan doen:

Een inspirerende Beleving & Boost je gezondheid-dag waarin we elkaar ontmoeten door te beleven in de natuur & daardoor een stukje gezonder en bewuster worden.

Voor wie:

🌱       Zorgprofessionals binnen de jeugd en volwassentak, huisartsen en of andere paramedici die interesse hebben in het bevorderen van de mentale gezondheid en leefstijl middels ervaringsgericht werken in en met de natuur.

🌱       Mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe gezondheidszorg  en hulpverlening ook anders kan. Mensen die willen weten wat er onder ‘holistisch’ werken valt en wat de mogelijkheden hier in zijn. Mensen die nieuwsgierig zijn en out of the box durven te denken.

🌱       Én mensen die een leuke middag willen hebben en willen ervaren wat goed is voor je en bij je past wat betreft mentale gezondheid.

Waarom:

We geloven in de kracht van natuurlijke processen🌿 en hoe deze onze mentale gezondheid kan bevorderen.

Hoe:

Door het inzetten van creatieve, ervaringsgerichte werkvormen, in de natuur, creëren we een connectie tussen lichaam, hart en geest♾️. We laten je concreet ervaren hoe je vitaler kunt worden en mentale ontwikkeling kunt stimuleren  door aandacht te hebben voor de invloed van natuurlijke processen. Zo geloven we dat informatie beter beklijfd. Dit doen we door inzet van beweging, natuurbeleving, het betrekken van flora en fauna, laten proeven, opzoeken van grenzen en boosten van het immuunsysteem middels koude, ademhaling- en mindfulness oefeningen, een sneak peak leven naar je waarden en informatie over bioritme en stress-systeem. We combineren nieuwe en reguliere methoden en technieken.

Ons doel?

  • Een leuke, inspirerende belevingsdag verzorgen die laat zien wat de natuur en natuurlijke processen voor ons kunnen betekenen in het vitaler en (mentaal) gezonder worden🌱.
  • Mensen kennis laten maken met hoe je op natuurlijke wijze de mentale gezondheid kan bevorderen.
  • Mensen nieuwsgierig te maken in wat mogelijk is in ons enthousiasme mee te helpen verspreiden binnen de gezondheidszorg en hulpverlening.

Wanneer:      26 mei 2023 of check voor nieuwe data www.natuurlijkerwijsgezond.nl

Waar:             Landgoed de Meerberg, Teteringen

Investering: 25 euro. Tijd en een open mind, maak een gezonde lunch voor jezelf en breng dat mee om te delen (potluck), de bereidheid om met andere mensen in gesprek te gaan en deel te nemen aan de ervaringsoefeningen.

Schrijf je snel in! Er is plek voor maximaal 20 mensen.

Na inschrijving wordt je per mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het event. Verdere informatie wordt nader toegestuurd.

Begint het te kriebelen en ben je ook geïnteresseerd? Neem contact met ons op via buitenboost@mail.com! Of kijk op onze landingspagina: www.natuurlijkerwijsgezond.nl voor meer info