Een plantje groeit nooit alleen. Het vraagt een samenwerking tussen onder andere verschillende elementen zoals water, lucht, licht, goede voeding en mede organismes om te kunnen voortgroeien en bloeien. Hetzelfde geldt voor De NatuurPraktijk. Dit laatste half jaar heb ik zo kunnen knallen met de hulp van Lisa Veurink (website/ visuals/ logo/ social media en nog veel meer!), Esther van Baarda (oude/ nieuwe collega en ACT fan), Marijke Holtmaat (vriendin & business coach), Jill van de Kasteele (fotografie voor de website en Top GZ psycholoog in wording) & mijn partner Jasper (rots in de branding). Allemaal mensen die met vertrouwen en liefde hebben mee gewerkt om mij en de praktijk te laten groeien en bloeien. Heel erg veel dank!

Jullie hebben een tasje gekregen met goodies (ga ik hier niet allemaal verklappen) maar wat er ook bij hoort, is deze DIY.

Werken in en met de natuur kan op verschillende manieren. Na het werkbezoek bij Somnium (Limburg) waar ze vooral mensen begeleiden in de natuur door er te ‘zijn’ maar ook hun handen uit de mouwen te steken, raakte ik geïnspireerd. Natuur gerelateerd aan de slag gaan met een leuk resultaat, werkt ook ontspannend. En wat is nou leuker in de winter dan vrolijk kwetterende vogels in je tuin of balkon? Je kunt ze lokken door hiermee aan de slag te gaan.

Nodig (en aanwezig in het pakketje):

  • kopje met oortje
  • touwtje
  • vet
  • vogelzaad

Zelf nog opsnorren:

  • pannetje om te verhitten
  • een stokje waar een vogeltje op kan zitten
  • lepel of iets dergelijks om te spoonen

Do it Yourself:

Check de inhoud van je kopje. De verhouding tussen het zaad en het vet is ongeveer 50/ 50. Warm het vet op in het pannetje. Als het gesmolten is, haal je het van het vuur, laat je het al een beetje stollen en gooi je de zaden erbij. Het kopje vul je met het mengsel. Zodra het vet verder begint te stollen doordat het afkoelt, steek je jouw stokje erin. Eenmaal uitgehard, knoop je het touwtje aan het oortje et voilà! Je kunt het mokje ophangen aan de door jouw gewenste tak. Appeltje eitje!

Wil je nog meer ideeën? Check deze link.

Hello pretty bird!

Enjoy!

💚