Soms is het lekker voor ons verstand om lekker bezig te zijn. Vooral voor harde werkers zoals jij. Of dat nou in het dagelijks leven keihard werken is in een baan of door het huishouden, je gezin of omdat je verstand overuren draait.

Iedereen is gebaat bij een beetje ‘flow’. Flow krijg je niet door iets stuk te denken. Flow krijgen je door eerst een beetje aan te modderen, te niksen, wat te maken, te wandelen in de natuur. Daar wordt namelijk vaak het zaadje geplant. Als je dan zo lekker aan het begin staat van je flow; is je hoofd redelijk leeg (natuurlijk nooit echt), heb je focus op iets anders en komen er vanzelf antwoorden. Of niet, en dan heb je gewoon even rust van je verstand. Door alle drukke toestanden, vraagt het even bijsturen om gewoon even iets ‘nutteloos’, maar misschien wel ‘leuks’ te doen. Wie weet brengt het je inspiratie over wat jouw hart je ingeeft.

Vandaar deze DIY ideetjes:

🌱 Neem eens een boekje om lekker in te kunnen schrijven of kleine schetsen te maken. Doedelen noemen ze dat ook wel. Een beetje krabbelen om je hoofd leeg te maken. Of naja, leeg wordt hij nooit, maar je focus verleggen. Een zacht potlood kan fijn zijn om ook daadwerkelijk het ‘zachte’ te laten stromen. Bij mij doen metallic stiften of waterverf (love waterbrush pennen) ook erg goed. Google maar eens op doedelen.

🌱Iets moois maken van klei. Ik ben helemaal fan van mooie blaadjes. Met mooie blaadjes kun je hele mooie afdrukken maken. Een leuke bijkomstigheid is dat je in de natuur (of je tuin) mag zoeken naar een patroon dat je mooi vindt. En een frisse neus én bezig zijn met iets moois creëren 🙂

Wat heb je nodig:

  • zelfdrogende klei
  • een roller
  • een blad of bloem naar keuze
  • acryl verf
  • een kwastje
  • een mal zoals een kom
  • bakpapier of ander papier dat voorkomt dat de klei aan je tafel of mal blijft plakken.

Wat je gaat maken:

  • een onderzetter
  • schilderijtje (maak dan een gaatje in de klei voordat het gaat drogen)
  • een ‘iets’ wat verder geen functie heeft, maar gewoon leuk is om te doen (wat vindt jouw verstand daarvan?).

Wat je kan doen:

We beginnen met rollen! Maak een mooie vorm en lekker plat. Niet te plat want je wilt natuurlijk straks je blad erin laten terugkomen. Als hij te plat is, breekt de klei. Maar learning by doing, dus ga ervoor!

Als je een vorm wilt gebruiken, kun je het beste eerste de mal gebruiken voordat je verder gaat met het blad.

Pak het blad (of bloem) en leg het op de klei en rol het erin. Als je tevreden bent en je ziet goed het patroon zitten dan leg je het even weg. Laten drogen maar! Let op, als je het op wilt hangen, maak vast een gaatje. Als de klei droog is, wordt dat moeilijk.

Eenmaal droog kun je gaan schilderen. Jij bepaalt hoe of wat :). Leuk toch! Appeltje eitje. Hier moet ik zelf hard om lachen. Ik dacht namelijk even een instructie filmpje te maken.. en dat heb ik ook gedaan, alleen had ik me het eindresultaat anders voorgesteld.

Zie hier de film van de amateur (niks mis met een beetje zelfspot):

Zie hier –> een link <– naar iemand die echt weet wat ze doet :))

Oké have fun met doedelen, rollen of wat je er dan ook van wilt maken!

Let’s calm down,

Take a breath

Do something fun

Relax

En op naar 2024!! 🌿🎉🌱💚

Categorieën: Nieuws